Vietin viikonlopun Hanasaaressa eri pohjoismaista tulevien nuorten kanssa. Käynnissä oli järjestyksessään seitsemäs Globsol-nuorisofoorumi, jonka teemoina olivat nuorten poliittinen osallistuminen, nuorisokysymykset Pohjoismaissa, sosiaalinen media uuden ajan äänenä sekä globaali solidaarisuus. Toimin sosiaalisen median työpajan vetäjänä yhdessä ruotsalaisen kollegani, Jonas Erikssonin kanssa. Keski-iältään noin parikymppiset nuoret nostivat viikonlopun aikana esiin monia mielenkiintoisia näkemyksiä sosiaalisesta mediasta.

Oletko esimerkiksi koskaan miettinyt tarkkaan, missä kulkevat todelliset yksityisyyden rajasi jakaessasi tietoa verkossa? Juuri tämä asia puhutti paljon viikonlopun aikana ja keskustelu tulee jatkumaan edelleen osallistujien kesken – sosiaalisessa mediassa.

 
Kyseinen video sai aikaan sekä ällistyneitä naurahduksia että pohdintaa siitä, millainen tämän päivän vauvojen maailma on silloin, kun nämä ovat parikymppisiä.

Oli myös mielenkiintoista todeta, että työpajani parinkymmenen nuoren joukosta kukaan ei vielä käyttänyt sijainnin ilmoittamiseen käytettävää Foursquarea,  mutta myös, että joukosta löytyi sellaisia, jotka eivät olleet mukana Facebookissa. Lisäksi kävi ilmi, että esimerkiksi Islannissa Facebook on niin iso juttu, että muita kanavia kuten Twitteriä, ei nuorten keskuudessa käytetä juuri lainkaan. Toisaalta juuri Twitter kiinnosti osallistujia eniten ja palvelun otti viikonlopun aikana käyttöön useampikin nuori.

”Miksi meidän sitten pitäisi käyttää Twitteriä?”

Nuorten kriittinen ja analyyttinen pohdinta eri sosiaalisen median palveluiden valinnan välillä, halu vaikuttaa asioihin oikeita kanavia hyödyntäen sekä into oppia uutta eri kanavista oli vaikuttavaa. Osallistujilla oli selkeä tavoite oppia enemmän kunkin kanavan mahdollisuuksista sekä käyttää palveluita järkevästi. Tästä mielestäni jokainen voi ottaa oppia sekä omassa että organisaationsa viestinnässä. Älä hyppää mukaan, ellet tiedä, miksi mukaan hyppäät!

Tärkeimmäksi anniksi työpajastamme nostan kuitenkin sosiaalisen median roolin Globsol-osallistujien verkostoitumisen välineenä. Nuoret liittyivät jo ennen tapaamistaan heille perustettuun suljettuun Facebook-ryhmään osallistuen itse työpajan suunnitteluun, perustivat viikonlopun aikana yhteisen blogin, kuvasivat toisistaan haastatteluita YouTubeen, hyödynsivät Bambuseria live-streamaukseen ja käyttävät tällä hetkellä Twitteriä välittömään yhteydenpitoon toisiinsa, vaikka viimeisetkin osallistujat ovat jo saapuneet kotiin.

Twitter toimi konkreettisena viestintävälineenä Globsolin aikana ja tviitit lentävät edelleen, myös tapahtuman jälkeen.

Globsol-nuorisofoorumin yksi tavoite oli saada nuoret pitämään yhteyttä toisiinsa ja keskustelemaan heille tärkeistä asioista myös tapahtuman jälkeen. Uskon vahvasti, että näin tulee myös käymään. Sosiaalisen median konkreettinen käyttäminen ja oikeiden kanavien valinta kunkin kohdalla sai aikaan sellaisen verkostokokonaisuuden ja verkossa sinkoilevien viestien määrän, että Globsol tapahtumana sekä siellä pohditut isot ja pienet asiat paremman maailman luomiseksi osuivat monella kanavalla varmasti myös sellaisten henkilöiden silmiin, jotka eivät asioista ilman sosiaalista mediaa olisi ikinä kuulleet.

Globsol verkossa:

Viikoloppuna luotu blogi
Globsol 2011 verkkosivut
Globsol 2011 Facebookissa

Lisää artikkeleita tältä kirjoittajalta:

Kirjoittajan arkisto

Avainsanat: ,

Yhteistyökumppanit

Gonin/Creative

Keskustele aiheesta "Pohjoismaista viestintää sosiaalisessa mediassa"

  1. […] tulevaisuuden visioita Viestinnällisia uuden vuoden lupauksia Pohjoismaista viestintää sosiaalisessa mediassa Online – offline – online = Voimaa syksyyn! Sometimes at Sometine 2011 Nuoret ja työnjako […]

  2. […] Verkkoviestinnän tulevaisuuden visioita Viestinnällisia uuden vuoden lupauksia Pohjoismaista viestintää sosiaalisessa mediassa Online – offline – online = Voimaa syksyyn! Sometimes at Sometine 2011 Nuoret ja työnjako […]

KIRJOITA VASTAUS AIHEESEEN

Sinun täytyy olla kirjautunut sisään kommentoidaksesi