Yhdessä pystymme vaikuttamaan viestinnän rooliin yhteiskunnassa, nostamaan ammattimme arvostusta sekä saamaan äänemme kuulumaan oikeissa paikoissa. ProCom – Viestinnän ammattilaiset haluaa ehkäistä epäeettistä viestintää ja vuorovaikutusta korostamalla viestinnän vastuullisuutta ja yhdessä tekemisen voimaa.

Suomi on sananvapauden mallimaa. Ainutlaatuisen aseman voi myös menettää, jos vihapuhe sallitaan vapauden nimissä tai disinformaation leviämistä ei osata estää.

Suomi voi säilyttää esimerkillisen demokratiansa, jos osaamme ja uskallamme torjua populismia ja ylläpitää sivistynyttä sananvapautta, joka toteutuu sananvastuun kautta.

Uudet viestintäkanavat tarjoavat moniäänisen keskustelun, mutta samalla ne ovat tuoneet uuden haasteen: mikä on viestinnän ja tiedonvälityksen eettinen perusta ja miten vapaus ja vastuu näyttäytyvät esimerkiksi sosiaalisen median kanavissa?

Katso ProComin video sananvastuusta ja kommentoi tai jaa videota somessa sekä merkitse #sananvastuu:

ProComin tehtävänä on ylläpitää yhteiskunnallista keskustelua sananvapaudesta ja -vastuusta.

Elämme ja teemme työtämme hyvin nopeatempoisessa ja monimuotoisessa uutisvirrassa, tätä jatkuvaa informaatiotulvaa on pyritty tuomaan lyhyeen videoomme sellaisena kuin se näyttäytyy.

Historiallista kuva-aineistoa on mukana siksi, että tuntemalla oman menneisyytemme voimme nähdä myös tulevaisuuteen. Pitää tuntea mistä on tullut, jotta tietää, minne kannattaa kulkea.

ProComin tehtävänä on ylläpitää yhteiskunnallista keskustelua sananvapaudesta ja -vastuusta. Myös jokaisen viestinnän ammattilaisen tehtävänä on ylläpitää viestinnän vastuullisuutta. Yhdessä tekemisen voima on suuri. ProComin jäsenenä pääset osaksi lähes 3000 viestinnän ammattilaisen yhteisöä.

Jos et ole jo osa yhteisöämme, lue lisää jäsenyydestä ja liity mukaan täällä.

Lisää artikkeleita tältä kirjoittajalta:

Kirjoittajan arkisto

Kirjoittaja on ProComin koulutusjohtaja. Hän on työskennellyt viestinnän ja markkinoinnin parissa parissa lähes 15 vuotta. Miia on erityisen kiinnostunut tulevaisuuden trendeistä ja yhteiskunnallisista muutoksista, ja niiden vaikutuksista viestintäalaan. Twitter: @MiiaRosenqvist

Dr Melgin is CEO of ProCom – The Finnish Association of Communication Professionals. Twitter: @elinamelgin

Yhteistyökumppanit

Gonin/Creative

KIRJOITA VASTAUS AIHEESEEN

Sinun täytyy olla kirjautunut sisään kommentoidaksesi