Olemme työskennelleet koko kevään ProComin toimeksiantaman Demola-projektin parissa. Demola on eri alojen opiskelijoita yhteen kokoava innovointikeskus, jonne yritykset voivat antaa erilaisia ongelmia opiskelijoiden ratkaistavaksi.

Tartuimme alkuvuodesta Gift of Gab -nimiseen projektiin, jonka tavoitteena on kehittää mobiilipeli parantamaan sosiaalista vuorovaikutusta työpaikoilla. Jo projektin alkumetreillä näimme tarpeen tällaiselle pelille, sillä olimme itsekin projektiryhmä täynnä ennestään toisilleen tuntemattomia ihmisiä.

Uuden projektiryhmän muotoutuminen tehokkaaksi työyksiköksi vie aikaa. Tämä johtuu usein siitä, että ryhmissä tunnelma on aluksi varautunut, kaikki eivät tunne vielä toisiaan ja kommunikointi on kankeaa. Uuden ryhmän kanssa alkava tuore projekti ei välttämättä käynnisty heti täydellä teholla. Pelin on tarkoitus parantaa juuri näitä osa-alueita, olematta kuitenkaan liian vaikea tai aikaa vievä työympäristöön.

Hyvä kommunikaatio ja vuorovaikutus ovat edellytyksiä toimivalle ryhmälle. Pelimme tuo hajautetun projektiryhmän yhteen, auttaa rakentamaan ryhmähenkeä ja helpottaa yhteisten tavoitteiden saavuttamista. Kommunikoinnin ollessa luontevaa työnteolle jää enemmän aikaa ja se on tehokkaampaa.

Olemme jo päässeet näkemään mitä pelin pelaaminen tekee ryhmälle ihmisiä, jotka ovat pelanneet peliämme. Kahden pelikierroksen jälkeen aluksi ujo ryhmä puhui toisilleen kuin joukko vanhoja ystäviä. Olemme vakuuttuneita siitä, että pelillämme on positiivinen vaikutus tulevaisuuden työyhteisöihin.

 Ala-Järvenpää ja Jussi Paulamäki

Kirjoittajat ovat Demolan ja ProComin Gift of Gab -projektin jäseniä.

Gift of Gab valittiin Demolan kevään kolmen parhaan finalistin joukkoon sekä myös yleisön suosikiksi Uusi Tehdas -innovaatiotapahtumassa Tampereella 27.5.2014. Pelihanke on osa ProComin yhteistyölupausta Työelämä 2020 -hankkeessa.

Yhteistyökumppanit

Gonin/Creative

KIRJOITA VASTAUS AIHEESEEN

Sinun täytyy olla kirjautunut sisään kommentoidaksesi